pulp collectors - duurzame hotels Ysbrantsz

3x Duurzame hotels in Nederland waar je heen wilt.

by | Jan 25, 2023 | SLAPEN

Genieten van een fijne overnachting op een mooie plek. Met de familie of lekker een keer alleen. Doe eens gek. Maar je wil ook graag bijdragen aan een beter milieu. Genieten en goed voor de natuur zijn gaat gelukkig tegenwoordig heel goed samen. Hieronder drie pareltjes die we hebben gevonden, waar comfort en een beter milieu heel goed samengaan. Van speciaal wc-papier tot slimme waterbesparende oplossingen. En ook het eten helpt een handje mee.

Een statig Green Key Hotel in Den Haag

In die mooie stad achter de duinen vind je La Paulowna Boutique Hotel.

Dit chique boetiekhotel vlakbij het centrum is gevestigd in een voormalig prachtig bankgebouw uit het begin van de 20e eeuw.

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met zorg voor duurzaamheid, milieu en natuur. La Paulowna is trots op dit label en terecht.

Pulp collectors - duurzame hotels Jakarta Hotel

Palmbomen spotten in Amsterdam

Een oase van groen in het hartje van Amsterdam. Isolering, installaties en innovaties. Deze slimme maatregelen maken Hotel Jakarta Amsterdam één van de eerste energie-neutrale hotels in Nederland.

Hotel Jakarta Amsterdam is een spectaculair gebouw op de punt van Java-eiland met transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Zelfs het personeel draagt duurzame bedrijfskleding. Verder zijn er duurzame vergaderlocaties, een heerlijk Indonesisch restaurant, luxe kamers en suites en een welness. Ook de tropische binnentuinen dragen bij aan het wauw-effect. In de binnentuin vind je metershoge palmen, bananenbomen, klimplanten, bloemen en allerlei andere flora. Het is de perfecte combinatie van design, natuur en duurzame bouw. Dus heb je trek in een sateetje en een tropische wandeling? Dan ben je bij Hotel Jakarta aan het juiste adres.

No plastic please in Hoorn

Ysbrantsz Boutique Hotel in Hoorn opende in 2020 zijn deuren en is sindsdien een plek waar je je echt thuis voelt. Een plek voor een heerlijk bakkie, een gezellig diner, een werkbespreking of een overnachting in één van de historische kamers.

Alle hotelkamers zijn uniek en hebben hun eigen karakteristieke details en inrichting. De tien hotelkamers zijn allemaal verschillend en bijzonder ingericht, genoeg variatie dus! Het restaurant is ruim en heeft allemaal mooie hoekjes met verschillende details. Ook de tuin is een sfeervolle achtergrond.

Hier in Hoorn doen ze op hun eigen manier ook hun best voor Moeder Natuur. Ze gebruiken uitsluitend producten van lokale leveranciers en doen hun best verspilling tegen te gaan. Verder vind je hier geen plastic rietjes, roerstaafjes, drinkflesjes, bekers of andere artikelen voor éénmalig gebruik. 

Ook hier zie je weer heel goed dat genieten van comfort en je steentje bijdragen aan een beter milieu goed samengaan.

We hebben hier nu drie hotels genoemd, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer door Nederland heen. Als je de volgende keer weer boekt, let er dan eens op. Is het hotel duurzaam? Maken ze door kleine aanpassingen toch een groot verschil? Werken ze met lokale en duurzame producten?

Zo geniet jij met een extra goed gevoel van je weekendje weg. 

Tekst: Rosalie van Gaalen, redacteur en eigenaresse van Rosies Content.