4X TIPS FOR CORONA QUARANTINE

We zitten met z’n allen middenin Corona Quarantine… Met mij velen die thuis zitten op 80m2 of minder. Dat heb je na 2 weken wel gezien. Punt twee: dagritme. Of beter gezegd: dááág ritme. Voor mij is het altijd een uitdaging om regelmaat aan te houden. Maar nu mijn eikpunten in de week geschrapt zijn door social distancing, moest ik écht een ander soort ritme verzinnen. Hier volgen wat tips.

Lijstjes

Wordt jij ook altijd zo blij als je iets van je lijstje weg mag strepen? Lijstjes werken prima nu! Fijn dat overzicht en ‘doelen’ voor deze periode.
Ik maakte een lijst van dingen ‘die ik altijd al heb had moeten doen’. Voor de duidelijkheid: niet ‘de wereld rondreizen’, maar meer: ‘de plinten schilderen’.
Grotere klusjes maar ook kleinere en vooral leukere. Zoals een online tekenworkshop (deed ik via instagram met Sella Molenaar, superleuk) of zelf vanaf scratch croissants maken en eieren pocheren (check ons insta profiel om te zien hoe ik dat deed!).

Wereldsferen

Goed, jij kunt nu even nergens heen. Maar waarom zou je niet dat Marrakech sfeertje in huis halen met een leuk kussenhoekje of een nieuw tapijt? Hoeft natuurlijk niet veel te kosten, want een muntthee in glaasjes gieten (laat de thee van zo hoog mogelijk uit je theekannetje kletteren) doet het ook gewoon al!
En het hoeft niet Marrakech te zijn hè. Vorige week zijn we begonnen met het delen van recepten. Sommige smaken nemen mij regelrecht mee terug in de tijd naar een ander land. Bijvoorbeeld die gepocheerde eieren… zit ik in no-time weer in Zuid-Afrika waar ik dit bij een ontbijtje aan zee bestelde.

Bloemen en planten

Tsjaa… daar wordt iedereen toch blijer van? En nu de bloemenmarkt op z’n gat ligt kunnen ze ook wel echt een extra centje gebruiken. Stay kind en buy a bloemetje!
Trouwens, wist je dat Japanse mensen vaak tuinieren gebruiken om ontspannen en natuurbewust te blijven? Misschien een ideetje voor jou en mij in deze tijd. In deze tijd van het jaar mag er volgens internet veel geplant en gesnoeid worden. Top!

Bewegen

Sportscholen zijn gesloten en die gezellige groepslessen zijn niet echt een optie nu… Maar overal op internet worden er live sportlessen gestreamd op instagram en youtube. Voor het groepsgevoel ga ik vanavond met wat vrienden ‘gezamelijk sporten’. Facetime aan, zelfde afspeellijst en om de beurt oefeningen verzinnen. Lachen toch!
Ik weet niet hoe lang dit nog een verantwoorde tip is maar: Hardlopen. Lekker even buiten.  Als er een medemens op je pad komt, even een sprintje naar de overkant. Wel zo aardig om afstand te houden.

 

Bedankt voor het lezen lieve mensen,

 

Stay safe, stay kind and stay positive!

 

Liefs, Ellen